top of page

Langtvekkistan.com

beste orangene weltkarte-2[6592].png

Hele verden i klasserommet!

Bærekraftsseminarer som gir håp

Linn Charlotte Klund, født 1986 i Norge, sosialantropolog, og Paul Lübbe, født 1986 i Wismar, lærer i musikk og samfunnsfag, har reist jorden rundt med seilbåt siden 2013.

I tillegg til spennende og morsomme historier opplevde de fremmede kulturer på nært hold og ble vitner til globale utfordringer innen miljø, natur og klima

Siden 2019 har de stått på scenen og fortalt om sine erfaringer og opplevelser i offentlige foredrag so vel som skoleprosjekter. Hvert år er paret på en landsdekkende foredragsturne for å formidle sine opplevelser først og fremst til unge mennesker for å motvirke framtids- og klimaangst og gi det abstrakte bærekrafts-begrepet et mer konkret ansikt.    

Utover rene eventyrfortellinger formidler paret to temaer på en spennende og inspirerende måte:

Samfunn og kultur:

Seminarene formidler kompleksiteten og heterogeniteten av det globale samfunnet som helhet, så vel som individuelle land og kulturer. Dette vekker nysgjerrighet på fremmede kulturer og stimulerer til refleksjon over egen kultur og samfunn.

 

Miljø, klima og natur:

Seminarene vil gi førstehånds informasjon om utviklingen av globale problemer som klimaendringer, plastavfall og overfiske. Likevel ligger fokuset først og fremst på positive naturopplevelser, samt strategier og prosjekter som har lykkes med å bekjempe og løse de nevnte problemene i årevis.

I tillegg til reiseforedrag tilbyr paret forskjellige seminarer som er vinklet mer konkret mot et tema som f.eks. ‘barnearbeid’, ‘havplast’ eller ‘mat og bærekraft’.

Målet er å motvirke studentenes frykt for fremtiden (stikkord: klimaangst) og oppmuntre dem til positiv, konstruktiv og ansvarlig handling.  

Med sin faglige og pedagogiske bakgrunn garanterer Klund og Lübbe arrangementenes høye faglige og innholdsmessige kvalitet. I tillegg vil lærerne få forslag til videre undervisning i relevante fag i en personlig samtale eller i skriftlig form. Grunnlag er Norsk Læreplan samt tverrfaglige emner og FN’s bærekraftsmål.

Ta kontakt for et skreddersydd tilbudt til deres skole!

Jeg er interessert i et Langtvekkistan- Seminar

Takk for din interesse!

bottom of page